Kia

Den nye Kia Sportage inviterer til offroad-eventyr med komfort i højsædet

Kia Sportage har gennem en årrække været den sydkoreanske bilfabrikants bedst sælgende model på det europæiske marked, men lange ventetider betød, at danske SUV-entusiaster tidligere måtte væbne sig med tålmodighed. Nu er produktionen af den nye Kia Sportage dog rykket fra Sydkorea til Slovenien, og det kommer med god sandsynlighed til at betyde, at vi vil se langt flere af Kias lækre SUV at se på de danske veje.

Lækkert design med sporty udtryk

Hver gang der kommer et ny kuld fra Kias fabrikker, bliver der talt om facelifts og opgraderinger. Og det er også tilfældet med den nye Kia Sportage. Faktisk er faceliftet så markant, at der snarere er tale om et helt nyt og opdateret design. Det nye design er da heller ikke gået ubeset hen, og er blandt andet blevet præmieret med iF designprisen for 2016. Kendetegnende er stadig den karakteristiske Kia ”tiger nose”, om end den blevet længere og mere markant end på tidligere modeller. En nævneværdig detalje er at lygterne nu er hævet fra kølergrillen, hvilket giver et flabet og sporty udtryk. Skal man kun bruge et tillægsord om den nye Kia Sportage vil det da også være SPORTY. De synlige udstødningsrør og store hjulkasser inviterer til offroad-eventyr, lige som det gennemgående design med en skrå og nærmest aerodynamisk vinkel giver indtryk af en bil, der ikke står – eller holder – tilbage for noget.

Køreglæde med høj sikkerhed

Tidligere udgaver af Kia Sportage havde asymmetriske drivaksler, men på den nye model er de placeret symmetrisk, og man kan undre sig at over at det ikke er sket noget før, da det giver en langt højere grad af kontrol over de store hjul. Køreoplevelsen er god; høj affjedringskomfort, glidende styretøj og et minimum af vind- og vejstøj takket være lydisoleret glas og støjreducerende materialer i hjulkasserne. Den nye Kia Sportage scorede de maksimale fem point i Euro NCAP’s kollisionstest og leveres med en lang række sikkerhedsudstyr. Som med alle andre af Kias modeller, er der syv års garanti op til 150.000 km. Kia Sportage fås fra 299.999.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *