nye dæk

Hvad er hemmeligheden bag de bedste vinterdæk?

Når du ankommer til en butik med vinterdæk, er der et hav af muligheder for at vælge vinterdæk. Så spørgsmålet er – hvad er et godt vinterdæk? Det vil vi forsøge at besvare i denne artikel.

Når man bedømmer vinterdæk, er der en række faktorer der bliver vurderet. Disse faktorer er typisk: tør vej, våd vej, sne, is, dækstøj, brændstofforbrug og slidstyrke.

Disse egenskaber vægter man så med forskellige procentsatser – fx vægter våd vej, sne og tør vej ofte højt. Men måske har du andre præferencer, end dem som de forskellige bilmagasiner benytter, når de tester vinterdæk.

Benytter du fx bilen til lange ture til og fra arbejde hver dag om vinteren, så betyder brændstofforbruget og slidstyrken sikkert mere end en gennemsnitsbetragtning.

Derfor er det altid en god ide at se på de enkelte vinterdæk med din egne behov i tankerne.

Et godt vinterdæk er med andre ord et, der står godt fast på våd vej, sne og is. Der er ofte tør vej om vinteren, så vinterdækket skal også kunne bremse godt på tør vej. Desuden kendetegnes et godt vinterdæk ved at have et lavt dækstøj og rullemodstand (brændstofforbrug) og det har en god slidstyrke.

Vinterdæk-producenterne videreudvikler konstant vinterdækkene til danske forhold, så det er værd at undersøge de nyeste vinterdæk på markedet.

Du kan altid se et godt og stort sortiment af vinterdæk hos Super Dæk Service

http://sds.dk/privat/daek/vinterdaek/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *